Driestroom en Vivare willen participeren in Medina Elst


Driestroom en Vivare hebben beiden belangstelling getoond voor het Medina initiatief. Ze hebben elk hun eigen ideeën bij hun voornemens.

Driestroom en DROOM!

Link naar website Driestroom

Link naar website DROOM!Driestroom helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om mee te doen in de maatschappij. Op vele locaties biedt de organisatie ondersteuning aan bij het wonen en werken.

De afstand van het station naar de locatie van Driestroom aan de Industrieweg-Oost 27 is voor meerder medewerkers en klanten eigenlijk te groot. Driestroom wil de activiteiten van DROOM! uitbreiden en moderniseren.

Begin 2016 heeft Wim Muilenburg al aangegeven dat hij met de organisatie graag naar de stationslocatie wil verhuizen. De flexibele werkomgeving zoals die door DROOM! nu wordt aangeboden zou ook gebruikt kunnen worden door de eigen mensen. Er is nog slechts weinig eigen kantoorruimte nodig, zo gaf Wim aan.

De organisatie wil ook in samenwerking met bedrijven op de begane grond van Medina activiteiten ontwikkelen. Zo denkt Wim onder meer aan een breng en haalpunt voor was. Die wordt dan door de Driestroom medewerkers naar de eigen wasserij Heteren gebracht. Na wassen, strijken e.d. kan die was dan weer opgehaald worden bij het afhaalpunt in de Medina. Mogelijk vestigt zich ook een kleermaker in het complex. Die kan dan herstel voor verzorgen. Een prachtige service voor forenzen.

De mogelijkheid om vormen van begeleid wonen in Medina op te nemen zijn wellicht ook voor Driestroom van belang. Dat wordt nog verder onderzocht.

Woningcorporatie Vivare

Link naar website Woningcorporatie Vivare

Jeroen van den Molengraaf van Vivare ziet goede kansen voor het realiseren van sociale huurwoningen. We denken nog na over mogelijke doelgroepen. Op de locatie opteert Vivare voor een totaal van 25 tot 50 appartementen met 3 kamers. Vivare onderzoekt nog of de locatie geschikt is voor een mix van 2-, 3- en 4-kamerappartementen.